PODIJELI

Rukometna reprezentacija BiH sinoć je u prepunoj dvorani “Mejdan” savladala selekciju Švicarske 21:15 u 4. kolu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Ovom pobjedom naši rukometaši su osigurali baraž koji vodi na SP, ali je slučaj “Nuić” pokvario slavlje i unio strah u bh. javnost.

VEZANI TEKST: Švicarci se nadaju, EHF se ne očituje, u bh. taboru mirni

Naime, Tomislav Nuić nije se našao na zvaničnom spisku, iako predstavnici našeg Saveza tvrde da su uredno predali pasoše delegatu Darku Repenseku, isti ga je tek naknadno uvrstio na spisak.

Švicarci su iskoristili ovaj propust, te odmah uložili žalbu nadajući se kako bi utakmica mogla biti ponovljena ili registrovana službenim rezultatom 10:0 u njihovu korist.

Povodom toga kontaktirali smo direktora naše reprezentacije Gordana Muzurovića, koji je za naš portal kazao kako odluka neće biti donešena danas, te da se nadaju pozitivnom ishodu.

“S obzirom da je danas nedjelja, EHF sigurno neće donijeti odluku. Čekamo ponedjeljak ili utorak kada bi mogli očekivati konačnu potvrdu. Do nas nije, sve je uredno prijavljeno na tehničkom sastanku. Prijavili smo sastav kao u Švicarskoj. Desio se taj propust i sada se svi nadamo da će to blinkati kako treba”, kazao je direktor rukometne reprezentacije BiH.

PODIJELI