PODIJELI

Nema mjesne zajednice, općine, grada u kojem se ne igra turnir. Memorijali, tradicionalni internacionalni turniri, druženje povodom Dana dijaspore i drugi.

Jedan takav igran je i završen u Bašigovcima. U pitomom mjestu živiničke općine. Na velikom travnatom terenu igrao se mali nogomet. I jako dobro posjećen. Prijavile su se 24 ekipe, kojer su razigravale po grupama, a onda je 16 najboljih nastavilo u nokaut fazi.

Bio je to prvi Futsal CUP Bašigovci 2017. I pun pogodak. Za to su zaslužni entuzijasti iz Bašigovaca, koje je bilo mjesto okupljanja mladih, sportske, ali i druge raje. Uživalo se i u majstorijama, atraktivnim potezima i golovima “haklera” s Tuzlanskog kantona. Bilo je radosti i suza.

Finale je bilo priča za sebe. Čarobna nogometna noć. U nezaboravnom meču BSO i Merak kafe, trijumfirao je BSO. S merakom su pomeli suparnika s 8:1. Vratili se s postolja s trofejima, parama, priznanjima. Pripalo im je 2000 KM, a rivalu “hiljadarka”. Najbolji igrač i strijelac su iz pobjedničke ekipe, Jasmin Hidić i Mensur Bijelić sa šesnaest pogodaka u petnaest dana koliko je trajao turnir. Rašid Mušić iz poražene ekipe najbolji je golman turnir.

Domaćini i organizatori dobili su čestitke svih za organizaciju, te za nezaboravni nogometni spektakl i najavili naredni još spektakularniji.

M.U.

PODIJELI