PODIJELI

Već je poznato da je lijepi gradić na ljepotici Neretvi Konjic oduvijek bio rasadnik sportskih talenata, posebno fudbala. 10- godišnji dječak iz Konjica, Ali Buljuna je kako smo se i uvjerili novi fudbalski dragulj iz Konjica, te je na putu da naslijedi Konjičane koji su širom Evrope napravili sjajne karijere poput brače Duro, Ibrahima i Samira koji su mu prvi rođaci, Davora Jozića, Dragana Jakovljevića, Nedima Jusufbegovića…..

Ali Buljina je polaznik Škole fudbala ” Bambino ” koju već niz godina sa puno uspjeha vode bivši juniorski reprenzetativci, Adis i Adnan Elezović, a u posljednje vrijeme u radu u ovoj školi je priključen Bern Šimunović, nekada velika nada bh. fudbala, ali….

Proteklog vikenda u SPRC ” Partizanovo ” UŠS Bambino je u okviru BH Telecom Super i Talent lige odigrao sedam utakmica sa ekipom SD Donja Mahala. Mada destogodišnjak, junak ove priče, Ali Buljina je nastupio za U – 12, Super liga. Njegova ekipa je porazila svoje rivale rezultatom, 9:0, Ali je uz tri postignuta gola imao i 3 asistencije, pa je od trenera obje ekipe proglašen za igrača kola. Odličan je učeni 5. razreda II Osnovne škole u Konjicu i primjer da škola i sport mogu ruku pod ruku.

– Sa pet godina sam počeo da sa drugarima igram fudbal, već dvije godine treniram u ŠF Bambino Konjic, treneri su nam super, sve lijepo pokažu, svakome posvete pažnju, kao pravi roditelji. Navijam za FK Sarajevo, Ral Madrid i PSŽ, od stranih igrača najdraži mi je Mbappe, od naših Edin Džeko volio bih jednog dana da budem kao on. Majka, Adisa, otac, Said i brat Dženis velika su mi podrška u svemu, fudbalu, školi… rekao nam je ovaj više nego simpatični dječak, sa vječitim osmjehom na licu, ime koje treba zapamtiti, Ali Buljina, ŠF Bambino, Konjic.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

Ismet Nimanović

PODIJELI