PODIJELI

Kao kruna na izuzetno uspješnu sezonu, organizovana je utakmica prijateljskog karaktera, na Studencu, u kojoj su se sastali prijatelji Mladosti iz Soline i veterani FK Sloboda. Konačan rezultat je bio 3 – 2 u korist Veterana.

“Mi smo tokom cijele sezone ulagali napore da dovedemo infrastrukturu do nivoa koji zadovoljava uslove za odigravanje utakmica na daleko većem nivou. Mnogo toga smo uradili, imamo još projekata spremnih za realizaciju i čim budemo u financijskoj mogućnosti, mi ćemo to realizovati. Uspjeli smo to zahvaljujući prijateljima našeg kluba koji su i igrali u jučerašnjoj utakmici”, kazao je predsjednik Upravnog odbora FK “Mladost” iz Soline, Jasmin Jogunčić, nakon čega se zahvalio gostima, igračima Slobode koji spadaju u niz izuzetno kvalitetnih fudbalera iz Rudarske 2.

“Ne mogu sakriti zadovoljstvo zbog dolaska veterana FK “Sloboda” na naš Studenac. Sve su to bili fudbaleri profesionalci koji su igrali fudbal na daleko većem nivou od onog kojeg možemo i zamisliti. Drago mi je što su predsjednik i potpredsjednik Slobode, gospodin Sead Kozlić i gospodin Eduard Brandalik, bili naši gosti. I oni su iznenađeni viđenim. To sve je nama dodatni vjetar u leđa da se još više trudimo i još bolje radimo s ciljem postizanja još boljih uslova i rezultata.”

Na jučerašnjoj utakmici, pored Kozlića i Brandalika, gost je bio i nekadašnji trener našeg prvog tima a sad sportski direktor kluba iz Rudarske 2, Adnan Smajlović.

PODIJELI