PODIJELI

Utakmice 11. kola Prve lige FBiH igraju je u četiri dana, kolo otvaraju u četvrtak u Konjicu Igman i Velež, u petak se igra na Otoci Olimpik i Orašje, pet utakmica se igra u subotu u Čapljini (Čapljina i Slaven) , Jajcu (METALLEGHE BSI i Iskra), Gradačcu (Zvijezda i Bosna), Bihaću (Jedinstvo u TRAVNIK) i GRAČANICA (Bratstvo i, dok se jedna utakmica igra u nedelju u Siminom Han i između Sloge i Rudara iz Kaknja.

Bivši premijerligaši Jedinstvo i Travnik igraju “derbi začelja”, pretposlednji i poslednji na tabeli, oba tima su u velikim problemima što finansijske prirode, što u nedostaku kvalitenih igrača, opterećeni i jedni i dugi smjenama trenera, promjenama u upravnim strukturama, ipak se nadamo da su se izorganizirali i da će na stadionu Pod Borićima pružiti i jedni i drugi svoje najbolje izdanje i zadovoljiti bihaćku publiku, koja kaķo saznajemo će malo više popuniti tribine.

Novi šef stručnog štaba Suad Samardžić za info portal krajina.ba kratko je izjavio:

“Svima je poznata vrlo teška situacija u i oko kluba, ali sam sa svojim saradnicima mislim u ovih 10-tak dana rada sa mladom ekipom upoznao dobro ekipu i mišljenja da možemo uz maksimalno angažovanje svakog pojedinca pobjediti ekipu Travnik, koju izuzetno cijenim jer po izvještajima sa terena isti igraju dobro ali nisu imali sportske sreće u prethodnim utakmicama. Očekujem da će bišćani doći u što većem broju i navijanjem podržati ovu mladu ekipu da pobjedimo ekipu Travnika.”

Raspored 11 kola Prve lige F BiH:

Četvrtak: 12.10.2017 u 15:00

Konjic: FK IGMAN – FK VELEŽ

Petak 13.10.2017 15:00

Sarajevo FK OLIMPIK – HNK ORAŠJE

Subota 14.10.2017 u 15:00

Jajce: NK METALLEGHE BSI – NK ISKRA

Gradačac: NK ZVIJEZDA – NK BOSNA

Bihać: NK JEDINSTVO – NK TRAVNIK

Gračanica: NK BRATSTVO – NK TOŠK

Čapljina: HNK ČAPLJINA – NK SLAVEN

Nedelja:15.10.2017 u 15:00

Simin Han: FK SLOGA (S.H) – FK RUDAR (K)

TABELA Prva liga Federacije BiH

FK OLIMPIK 23
FK SLOGA 22
NK ZVIJEZDA 20
NK BOSNA 19
HNK ČAPLJINA 18
HNK ORAŠJE 17
FK VELEŽ 15
NK SLAVEN 15
FK RUDAR 14
NK BRATSTVO 13
FK IGMAN 13
NK METALLEGHE BSI 10
NK ISKRA 10
NK TOŠK 7
NK JEDINSTVO 6
NK TRAVNIK 2

PODIJELI