PODIJELI

Prvak BiH u futsalu Mostar Stari Grad Staklorad doveo je veliko pojačanje za novu sezonu, a ono je Bilal Jelić. Novopridošli dojučerašnji član Centra danas je obavio prvi trening u novom klubu. Kao i klupski čelnici, Bilal ne krije oduševljenje.

“Zadovoljan sam ovim što sam zatekao u ovom klupu. Došao sam u malom fizičkom zaostatku, ali ćemo pravim radom sve brzo nadoknaditi. Očekujemo da osvojimo naslov prvaka, da još dugo budemo prvaci Bosne i Hercegovine i da napravimo europski iskorak”, kazao je Jelić.

Pregovori su trajali dugo

“Ideja ili obostrana želja za suradnjom davno se pojavila. Još ljetos sam bio blizu, a sad smo sve lako završili. Zahvaljujem svima, a posebno direktoru Mirsadu Fazlinoviću, koji je najzaslužniji što sam danas ovdje”, dodao je Jelić.

Prezadovoljan je i direktor Fazlinović.

“Nastavljamo praviti tim od najboljih igrača u zemlji i zemljama regije. Bilal Jelić jedan je od najboljih u Bosni i Hercegovini, predstavljat će veliko pojačanje i nama je zadovoljstvo što je naš novi član. Želimo mu dobrodošlicu, uvjereni smo da će se brzo uklopiti i biti jedan od naših najboljih igrača”, rekao je Fazlinović.

Ekipa je danas nastavila pripreme nakon nastupa u Glavnoj rundi Lige prvaka.

“Iako nismo prošli u narednu rundu, zadovoljni smo nastupom. Bili smo adekvatan suparnik klubovima koji imaju ogromne budžete. Još jedno dragocijenio iskustvo za nas”, kazao je Fazlinović.

PODIJELI