PODIJELI

Takmičenje na četvrtoj stanici Novogodišnje turneje u Bischoshofenu osim trijumfa i osvajanja “grand slama” Ryoyua Kobayashija, obilježila je i skandalozna odluka ski tima Slovenije.

Pred skok Timija Zajca, u slovenskom timu su skontali da je kombinezon pukao na predijelu rukava pa su vjerovali ili ne zakrpili selotejpom, što je naravno rezultirali podbačaju mladog Zajca, koji se nije plasirao u drugu seriju.

VEZANI TEKST: SKANDAL U BISCHOFSHOFENU: Slovenci su ovim potezom izazvali gnjev javnosti i navijača

Slovenski mediji su odmah prozvali servisere i ostalo osoblje reprezentacije za ovaj propust koji je izazvao veliki gnjev kod navijača i javnosti. Pored toga što je “igra” sa selotejpom izgledala neozbiljno, mogao je i Timi Zajci biti u opasnost u zraku, znajući koliko kombinezon igra ulogu kod vazdušnog jastuka.

Ipak, nakon svega u slovenskom ski timu “pravili su se Englezi”, navodeći kako im nije jasno šta se desilo, ali da će provjeriti sva dešavanja iz Bischoshofena.

Inače, slovenski ski-skakači imaju katastrofalnu sezonu, a upravo je mladi Zajc jeidni na pragu TOP 10 plasmana u SK-u. Braća Prevc su neprepoznatljiva, Damjan skače “rekreativno”, Lanišek, Dežman, Pavlovčić, Semenić skaču koliko im atmosfera u i oko reprezentacije i Saveza dopušta.

PODIJELI