PODIJELI

Iza tuzlanske Slobode je još jedna sezona za zaborav.

Iako se govorilo o izlasku kluba na evropsku scenu i osvajanju barem jednog trofeja za stogodišnjicu kluba od toga nije bilo ništa. Navijači su razočarani, a kada se sagledaju sva dešavanja u i oko kluba, fudbaleri Slobode su heroji nakon svega što im se dešavalo tokom sezone.

Neki od njih su se afirmisali, neki su pokazali i dokazali kvalitet, a sada je sasvim sigurno da će većina njih napustiti Tušanj i potražiti sreću u nekoj novoj, boljoj, sredini!

Aleksandar Ignjatović je već otišao sa Tušnja, a njegovim stopama će i veznjak Adis Hadžanović.

Haždanoviću će nakon utakmice posljednjeg, 33. kola BHT Premijer lige BiH spakovati stvari i napustiti Tušanj. Iako je blizu dolaska na Grbavicu za veznjaka Slobode, koji je bio jedan od najstandardnijih i najboljih u timu Zlatana Nalića, zainteresovana su još dva premijerligaša.

Kako saznaju Sportske.ba Hadžanovića su prije nekoliko dana kontaktirali čelnici Zrinjskog, a danas su ga zvali i iz banjalučkog Borca koji se vraća u Premijer ligu BiH.

Ove sezone za Slobodu je odigrao 31 utakmicu. Hadžanović je karijeru počeu u Olimpiku, a iza sebe ima bogato internacionalno iskustvo igranja u Estoniji, Hrvatskoj, Jemenu i Crnoj Gori. Pored Olimpika i Slobode u našoj zemlji je nosio još dres Viteza.

(A.Pločo/Sportske.ba)

PODIJELI