PODIJELI

Nakon dvonedeljne reprezentativne pauze, nastavlja se Premijer liga BiH, a fudbaleri Krupe će u subotu, od 19.30 časova, u okviru 8. kola gostovati na Grbavici ekipi Željezničara. Nema sumnje biće to veliko iskušenje za mladi tim Slobodana Starčevića, koji je na današnjoj konferenciji za medije istakao da očekuje od svojih momaka da se u lijepom svijetlu predstave sarajevskoj publici.

“Nama se ova reprezentativna pauza odužila, iako smo imali neke aktivnosti, igrali smo protiv Lokomotive u Zagrebu, izgubili 4:1, u srijedu smo igrali protiv Željezničara na “Predgrađu”, pobjedili u kupu Republike Srpske 5:3. Sa nestprljenjem očekujemo početak Premijer lige, i nema boljeg početka lige nego protiv Željezničara na Grbavici. Uvažavajući sve te njihove probleme, a to je da u zadnje četiri utakmice nisu pobjedili ni jednu utakmicu, ali treba uzeti u obzir i tu činjenicu da su se oni u ovom periodu prestrojili, postavili su novog trenera koji je sigurno donio novu energiju. Znamo gdje idemo, znamo da igramo protiv kvalitetne ekipe, koliko god ona bila u problemima, ona je ipak kvalitetna ekipa, veliki klub”, rekao je šef stručnog štaba.

Starčević pred susret sa renomiranim rivalom ima dosta problema sa sastavljanjem ekipe, jer pored odranije povređenog Milanovića, u sutrašnjoj utakmici neće moći da računa i na najboljeg golgetera prvenstva Koljića, kao i na pouzdanog Mirkovića.

“Mi imamo svoje određene probleme što se tiče povrijeđenih igrača, povrijeđenom Malinoviću i Mirokoviću pridodao se i Koljić, ali mislim da smo kroz ovaj period formirali jednu kvalitetnu ekipu, kad kažem ekipu ne mislim samo na 11 stratnih igrača, smatram da su se i ostali igrači podigli. Nadam se da ćemo naći dobitnu kombinaciju, da ćemo odigrati dobru utakmicu i ostvariti pozitivan rezultat”, dodao je Starčević.

Susret na Grbavici biće poseban za Enisa Sadikovića, koji će prvi put igrati protiv Željezničara, za koji je nastupao u prethodne tri sezone.

“Sigurno da će biti pomiješani osjećaji, ljepo se vratiti na Grbavicu, ali sad se vraćam na Grbavicu, u drugom dresu, dresu Krupe. Ja sam profesionalac prvenstveno i sada branim boje Krupe. Dajem sto posto da pobjeđujemo, da imamo dobre rezultate, i da odradimo dobar posao na Grbavici”, izjavio je vezni igrač Krupe Enis Sadiković.

PODIJELI