PODIJELI

Rano jutros po našem vremenu američki mediji objavili su informaciju da NBA ekipa Milwaukee Bucks planira rastanak sa bosanskohercegovačkim košarkašem Mirzom Teletovićem zbog njegovog zdravstvenog stanja.

“Zdravlje nasih igrača je naš prioritet” – izjavio je generalni menadžer Jon Horfst.

“Bucksi i Mirza Teletović, u konzultaciji s klupskim doktorima, radili su zajedno od decembra na procjeni Mirzine situacije. Cijenimo njegov doprinos našoj organizaciji i našoj zajednici. Želimo mu dobro zdravlje u vremenu koje će provesti s porodicom.”

Milwaukee Bucksi su 15.decembra prošle godine objavili da će Teletović prestati igrati na neodređeno vrijeme zbog pluć embolije, odnosno krvnih ugrušaka u oba plućna krila.

Ovo je 32-godišnjem Teletoviću bio drugi put da se uspio izboriti s istim zadravstvenim problemom tokom NBA karijere.

U deset ovosezonskih utakmica Teletović je imao prosjek od 7.1 kosa, 2.3 skoka i 1.0 asistencije. Prosječo je igrao 15.9 minuta po utakmici s procentom šuta za tei poema od od 46.7 posto.

Teletović je tokom NBA karijere odigrao 324 utakmice, a nastupao je u dresu tri ekipe: od 2012. do 2015. godine za Brooklyn Netse, sezonu 2015-2016 proveo je u Phoenix Sunsima. U Milwaukeeu je od 2016. do 2018. godine. Prosječno je u najjačoj ligi svijeta postizao 8.1 koševa po utakmici te je imao 3.2 skoka.

PODIJELI