PODIJELI

Fudbaler istanbulskog Bašakšehira, Emanuel Adebayor, je u intervjuu za BBC govorio o odnosu sa svojom porodicom, odnosno o prekidu svakog kontakta sa njima.

Nekadašnji napadač Monaca, Arsenala, Manchester Citya, Reala, Tottenhama i Cristal Palacea je prije dvije godine javno govorio o problemima koje mu stvara porodica. Sada je potvrdio da se ne kaje zbog iznijetih stavova, a dodao je i neke detalje.

“Bilo mi je teško. Danas mislim da sam učinio dobru odluku što sam izašao u javnost tada. Ljudi kažu da takve stvari treba sačuvati za sebe. Učinio sam sve kako bih ostao u Realu, ali zbog mog pokojnog brata tada to nije bilo moguće. On je poslao pismo upravi Reala, zvanično pismo porodice Adebayor, u kome je pisalo kako klub ne treba da me zadrži. Ne kažem da me zbog nisu toga zadržali, ali ako je i 10 posto uticalo na tu odluku, mnogo je”, kazao je Adebayor.

Visoki napadač iz Togoa je rekao da je uvijek bilo pitanja oko novca.

“Moja majka govori da joj ranije nisam nikada dao ni 200 dolara. Kupovao sam kuće i automobile za ljude koje ne poznajem, zato moja majka ne može da govori određene stvari. Danas sam druga osoba, na život gledam na drugačiji način. Majka mi je omogućila da danas budem ono što jesam. Na tome dovoljno ne mogu da joj zahvalim. Poštujem je zbog toga, ali danas sam Adebayor. Sa porodicom nemam kontakta, ali zato imam prijatelje. Ali, ja sam dobar vjernik i uvijek sam svima na raspolaganju. Neke stvari su se desile, i zbog toga nisam mogao svoj posao da radim kako treba”, kazao je Adebayor i dodao.

“Nikada me nisu zvali kada sam bio povrijeđen. Znali su samo da me pozovu kada im nešto treba. Nemoj samo da brineš o mojim finansijama i mom računu, brini o meni. Kažu da krv nije voda, ali zašto zaboravite ‘krv’, a samo mislite o mom računu”, zaključio je ispovijest Adebayor.

PODIJELI