PODIJELI

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur predao je meč osmine finala ATP turnira u Sydneyu zbog povrede zadnje lože.

Naime, kako je sam kazao, povreda nije toliko bezazlena i može ugroziti njegov nastup u 1. kolu Australian Opena gdje će po prvi put biti nosilac na nekom Grand Slamu.

“Što se tiče same povrede, danas sam radio ultrazvuk i dobra je stvar što na njemu ne vidi nikakvo kidanje vlakana, što smo pretpostavili da nije slučaj, jer da je tako ne bi mogao uopšte da hodam. S druge strane kod napinjanja mišića, kod ekstenzije, se osjeća jako zatezanje i mišić je definitivno nategnut. Ja se iskrneo nadam da ću uspjeti da saniram povredu do ponedjeljka ili eventualno utorka.

Povreda je takve prirode da i kada se osjećam dobro na trenzima, uvijek prijeti da se bol pojavi na meču što mi se upravo desilo protiv De Minaura. Oni koji me znaju, mogli su uvidjeti da sam se puno lošije kretao nego inače i ne trebam nikome da se pravdam, jer se zna da ja rijetko predajem mečeve. Rizikovati Australian Open zbog Sydneya nije vrijedno, pogotovo u meču gdje sam osjetio da ne mogu nositi sa tom povredom.

Isto tako, ja se nadam da ću sa svojim timom i fizioterapeutima iz ATP-a, uspjeti da to u potpunosti saniram, kako bi mogao igrati meč prvog kola Australian Opena. Ja se iskreno, u ostalim segmentima, dobro osjećam. Mislim da je Lorenzi igrač po mjeri, dobio sam ga već jednom i mislim da mi uslovi Australiji odgovaraju. Ali treba znati da to nije lagan igrač i ja sam siguran da ukoliko povreda bude sanirana, svi mogu očekivati prolazak dalje. Međutim, ako se ne oporavim, to neće biti nimalo lagano, pogotovo jer postoji mogućnost da se igra duži meč, što mi sada nikako ne treba.

Ostalo je još nekoliko dana, sutra ću ponovo izaći na teren, te odraditi lakši trening. Nadam se da će oporavak ići po planu, radim terapije dva put dnevno i nadam se da će sve biti uredu. Osjećam se dobro, igra je puno bolja nego što je bila na početku prošle godine, prvi put sam nosioc na Grand Slamu i treba to iskoristiti”, kazao je Džumhur.

PODIJELI