PODIJELI

RAZGOVARAO: Adnan Pločo

Fudbaleri Željezničara završili su jesenji dio Premijer lige BiH na prvoj poziciji.

Trener Željezničara Admir Adžem u razgovoru za Sportske.ba otkrio je šta je bio ključ uspjeha u prethodnoj polusezoni, kakav je plan sa dovođenjem pojačanja, ko su glavni konkurenti Želje u borbi za naslov prvaka, te hoće li se Željo boriti na oba fronta. Trener Plavih komentarisao je i izbor novog selektora fudbalske reprezentacije BiH, te da li igrači iz PLBiH zaslužuju priliku na “Američkoj turneji”

– Ključni detalj u prvoj polusezoni bila je pobjeda protiv Viteza na Grbavici. Nakon toga smo otišli na mini pripreme u Međugorje, obavili razgovore, ekipa je “kliknula” i počeli smo igrati onako kako želimo i krenula je naša serija – kazao je Adžem.

Trener Plavih zadovoljan je igrom mladih igrača, kojima je dao šansu, ali i otkrio da su svi igrači podjednako zaslužni za uspjeh Želje.

– Kemal Osmanković, Anel Šabanadžović, Haris Hajdarević i Denis Žerić su pokazali da se na njih može ozbiljno računati i iskoristili su svoju priliku. Također, minutažu je imao i Ajdin Mujagić od kojeg u budućnosti očekujemo mnog. Od igrača koji su iznijeli teret tu je svakako prvi Goran Zakarić, zatim Jovan Blagojević, Jadranko Bogičević, Srđan Stanić, ali generalno svi su imali svoje dobre momente. Zaista sa svima sam zadovoljan – kazao je Adžem.

Adžem je otkrio i da će na Grbavicu najvjerovatnije stići još dva nova igrača, a kada je u pitanju nastavak sezone, kazao je da će se Željo boriti za duplu krunu i da neće biti nikakvih kalkulacija.

U nastavku pogledajte kompletan intervju sa šefom stručnog štaba Željeznićara Admirom Adžemom.

PODIJELI