PODIJELI

RK Bosna Centrotrans se obratila saopštenjem za javnost nakon dešavanja u utakmici sa Goraždem.

Saopštenje vam prenosimo u cijelosti i bez izmjena.

“Iako nam nije bila namjera upuštati se u rasprave sa kolegama iz Goražda i ratovati saopštenjima, osjećamo se dužnim da zaštitimo ime i ugled svog kluba, kao i da zaštitimo našeg trenera gospodina Zovku od linča, koji je počeo još tokom meča u Goraždu.

Prije svega, cijeneći i vašu tradiciju, naš klub slavi 63 godine postojanja, te sada nosi ime RK Bosna Centrotrans iz Visokog, a ne RK Visoko. Bilo bi lijepo da ste pročitali saopštenje prije nego što ste ga poslali u medije ili da ste bar pogledali zapisnik sa posljednje utakmice ili možda potražili naše ime na internetu.

Što se tiče napada na gospodina Dragana Zovku, koji očito gospoda iz i oko MRK Goražde smisleno rade, poručujemo im da gospodin Zovko nije neko ko bi namjenski reagovao na nacionalističke izjave, niti je neko ko je opterećen time da broji krvna zrnca, ali one riječi koje su njemu upućene na utakmici u Goraždu su ispod svakog nivoa kulture.
Komentarisanje visine plate našeg trenera gospdoe iz MRK Goražde također je ispod svakog nivoa i upoređivati nečiju platu sa budžetom jednog kluba je dobar pokušaj gospode iz MRK Goražde da budu humoristični. Izmišljanje izjava i komentara pomoćnog trener gospodina Edhema Sirće (nisu se iz MRK Goražde udostojili ni da napišu ime proslavljenog reprezentativca i jednog od najboljih igrača domaćeg šampionata u postratnom periodu u BiH) još jedan su dokaz vaše želje da sramotna dešavanja na tribinama u Goraždu i pored klupe naše ekipe sakrijete od očiju javnosti.

Spominje gospoda iz Goražda i neki nemir u ekipi i da to nije njihov problem. Naravno da nije, ali nije ni naš jer to nema veze s našom ekipom. I da, kojim slučajem ima, to ne bismo iskaljivali na vama niti bismo vas gospodo iz MRK Goražde uzimali kao krivca. Možda smo nekom trn u oku što se RK Bosna Centrotrans diže iz pepela, ali nećete uspjeti da spustite euforiju u rukometnom gradu, koji je pretprošle sezone ostao bez Premijer lige, samo zato što nije imao čelnike u Savezu.

To što MRK Goražde medijsku popularnost pokušava da stekne preko naših leđa, preporučujemo im da ima boljih načina od ovoga. Preporučujemo i Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine, kao i delegatima na utakmicama da paze na sigurnost gostujućih igrača na svakom meču.

I ne znamo je li slučajno ili namjerno, ali čelnici MRK Goražde u svom saopštenju izbjegli su prokomentarisati oštećeno auto našeg golmana Mirnesa Grče. Možda zato što znaju ko je počinilac toga ili se prave ludi. Ako im treba uputa kako se igrač iz vašeg grada dočekuje, kada nastupa za drugi tim, poslat ćemo vam svježu snimku sa utakmice protiv Konjuha, za koji je branio Visočanin Enes Sirčo.

Možemo ovog trena obećati da ćemo sportski i prijateljski dočekati MRK Goražde, jer su u Visoko svi dobrodošli i niko se neće osjećati neugodno, niti će mu biti ugrožena sigurnost.

Upravni odbor RK Bosna Centrotrans iz Visokog”

PODIJELI