PODIJELI

Košarkaške federacije Makedonije i Grčke razgovaraju o mogućnosti da zajedno organizuju muško ili žensko Evropsko prvenstvo, piše B92.

“Naša želja je da u budućnosti zajedno organizujemo Evropsko prvenstvo. U opciji su muška i ženska konkurencija”, rekao je sportski direktor Makedonske košarkaške federacije (MKF) Vladimir Temelkovski na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, u slučaju da dve susjedne zemlje dobiju organizaciju turnira, utakmice u Makedoniji igrale bi se u Skoplju, a u Grčkoj u Atini i Solunu.

Sprotski portal Ekipa naveo je da su intenzivni razgovori o zajedničkoj organizaciji velikog sportskog takmičenja vođeni uporedo sa političkim pregovorima o rešavanju makedonsko-grčkog spora oko imena Makedonija.

“U razgovore su, pored košarkaških federacija, bili uključeni i članovi političkih struktura kod kojih postoji raspoloženje za jedan takav projekat, za dodatno poboljšanje susedskih odnosa”, navela je Ekipa.

Koliko je politika umiješana u sport najbolje pokazuje ova inicijativa, s obzirom da su do nedavno Grci cenzurisali makedonsku zastavu u TV prenosima, a sada su spremni da zajedno organizuju veliko takmičenje.

PODIJELI