PODIJELI

Nema sezone, a da u bh. rukometu ne bude nesvakidašnjih situacija. Ni ova sezona 17/18 neće se završiti nakon 26. regularnih kola u PLBiH.

Doduše, borba za titulu je kristalno jasna. Vogošća je sa dvije pobjede prvak, Izviđač nakon kiksa u Istočnom Sarajevu, čeka kiks Vogošće.

Ali, dole je prava gužva. Bodvono možda i ne. Kakanj i Bosna Sarajevo su matematički ispali. Goražde još ima šanse. Moraju savladati Borac i Maglaj. Međutim tu nije kraj.

Na početku sezone donešena je odluka da PLBiH napuštaju tri tima. Neki timovi su se sjetili pred finiš sezone i oglasiti po ovom pitanju.

Prema nezvaničnim saznanjima našeg portala, u ponedeljak će neki klubovi UO RS BIH poslati zahtjev za korekciju jer smatraju da odluke pred početak nisu donešene u skladu sa Pravilnikom RS BiH i da iste nisu punomoćno na snazi obzirom da RS BiH na dan 31.08.2017 nije bio u potpunosti registrovan, niti je istog dana postojala Odluka RS BiH godinu dana prije donešenja propozicija o promjeni broja klubova u PL BiH.

Rukomet nam je u velikoj provaliji, a ovo je još jedan dokaz da smo daleko od normalizacije, najtrofejnijeg sporta u BiH.

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI