PODIJELI

Košarkaška ženska seniorska reprezentacija BiH poražena je u četvrtom kolu kvalifikacija za Eurobasket od Slovačke nakon velike drame i tri produžetaka rezultatom 100:95.

Prvi period je ponudio uzbudljivu košarku, igralo se koš za koš, a Zmajice su riješile u svoju korist rezultatom 16:17.

U drugoj četvrtini slična igra. Naša selekcija je i drugi period riješila u svoju korist i na odmor odlazimo sa 35:38. U trećoj četvrtini Slovakinje su odigrale bolje i dobile su treći period sa 17:13.

Posljednja četvrtina je donijela čudan scenarij, a Slovakinje u posljednje tri minute prave seriju od 13:0 nakon vodstva naše reprezentacije od devet poena razlike i otišlo se u produžetke.

U produžecima je viđena velika drama, a bolje su se snašle domaće košarkašice i slavile sa 100:95 u veoma uzbudljivoj utakmici

Kod naše selekcije fenomenalna je bila Marica Gajić sa 39 poena i 19 skokova, Milica Deura je dodala 23 poena. Kod Slovakinja Slamova je postigla 19 poena.

Nakon četiri kola naša selekcija ima omjer 2-2 i u posljednja dva kola u novembru treba nam domaći trijumf protiv Crne Gore i gostujući protiv Islanda za plasman na Eurobasket.

PODIJELI