PODIJELI

Još je rano za uvođenje VAR tehnologije u utakmicama u Lige prvaka. Nigdje ne žurimo. To je proces i u Ligi prvaka vjerovatno će biti uveden od sezone u 2019/2020 – rekao je Aleksander Čeferin, predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA).

Smatra da VAR ne bi pomogao kod rješavanja sporne situacije u revanšu četvrtfinala Lige prvaka, kada je sudija Michale Oliver dosudio sporni penal za Real iz kojeg su Madrižani postigli gol za eliminaciju Juventusa.

– VAR ništa ne bi promijenio. Gledao sam 50 puta tu situaciju i ne mogu reći sa sigurnošću da li je bio jedanaesterac, 50 posto da jeste. Ipak, priznajem VAR bi sigurno pomagao u meču Manchester City – Liverpool gdje je domaćima poništen regularno postignuti gol – istakao je Čeferin, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) izrazio zabrinutost što će VAR tehnologija biti na utakmicama predstojećeg Svjetskog prvenstva u Rusiji:

– Mnogo sudija koji će suditi na Mundijalu do sada nisu koristili VAR. Nadam se da neće biti skandala, to jeste problema.

PODIJELI