PODIJELI

Novinari turskog “Fanatika” posjetili su reprezentativnu bazu BiH tokom utakmica sa Armenijom i Grčkom, a tom prilikom uradili su i ekskluzivni intervju sa Edinom Džekom.

Kako je razlog posjete bio prije svega Edin Višća, koji briljira godinama u turskoj Super ligi i na pravom je putu da sa Basaksehirom postane prvak Turske, “Dijamant” je govorio o ovom krilnom fudbaleru.

“Poznajem Višću dosta godina. Znam dosta primjera da su se igrači promijenili kada bi nešto dobili kroz fudbal, ali on nije napravio tu grešku. Nikada nije zaboravio odakle je došao, kao i ja. Kada je odlučio otići u Tursku, mislio sam da će to biti prvi korak za njega”, kazao je Džeko.

“Igrao sam u Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, tako da mogu reći da i Višća može igrati u tim ligama. Premier liga ili Serie “A”, definitivno tu treba doći. U “A” reprezentaciji BiH smo zajedno sedam ili osam godina… Igrati s njim je neprocjenjivo. U svakom trenutku može ući u prostor ili da vas “izbaci” u gol šansu. Ponekad poželim da igramo u istom klubu”, dodao je Džeko.

PODIJELI