PODIJELI

Iako je proteklih dana pregovarao sa čelnicima Slobode, Petar Kunić neće biti novi stanovnik Tušnja. Kunić je nakon blistave sezone u Borcu završio u Poljskoj.

Kako saznaje portal “Sportske.ba”, tim menadžer Slobode Admir Smajić, u jednom momentu je poručio kakav mu takav tip igrača nije ni potreban, jer planira igrati na posjed lopte, a priliku u samom napadu trebali bi dobijati Said Husejinović i Ivan Baraban.

Umjesto klasičnog napadača, Smajić je od čelnika kluba zatražio dovođenje još jednog kvalitetnog veznjaka i stopera, koji posjeduje tehničke sposobnosti.

Novi stil igre Smajić je sa fudbalerima Slobode pokušavao primijeniti u utakmicama sa Mladosti i Krupom.

Iza Slobode je turbulentna sezona u kojoj su u samom finišu obezbijedili opstanak, pa je pred Smajićem i Bošnjakovićem sada mnogo veći izazov – izbjeći turbulencije iz prošle sezone. Na Tušnju je ovoga ljeta bilo prometno, jer je zamijenjena skoro kompletna ekipa, a na Tušanj su stizali igrači poput Nikole Vasiljevića, Muharema Ćivića, Adisa Hadžanovića, Omara Pršeša, Safeta Šivšića, Mehmeda Alispahića, Ivana Barabana, Saida Husejinovića, Antonija Vidovića, Tonija Livančića…

(N.S./Sportske.ba)

PODIJELI