PODIJELI

Nakon Atletico Madrida, Barcelone, Real Madrida i odnedavno Chelsea, na red je, čini se stigao i Manchester City. Britanski mediji uvjereni su kako je samo pitanje dana kad će odluka o zabrani transfera za City biti i zvanično objavljena. Navodno se istraga protiv Citya vodi već duže vrijeme, a razlog ovakvoj odluci su malverzacije prigodom odvođenja mladih nogometaša.

Podsjetimo, u ljeto 2016., City je u svoje redove doveo 16-godišnjeg Benjamina Garreu iz argentinskog Velez Sarsfielda. Argentinci su digli frku tvrdeći kako su Englezi sve dogovorili sa mlađahnim veznjakom dok je on još imao 15 godina te tako prekršili pravila o transferima maloljetnika.

„Građani“ se branili tezom kako Garrea ima talijansku putovnicu što mu i omogućava da već sa 16 godina potpiše ugovor sa nekim europskim klubom te kao je i sama FIFA odobrila transfer. Izvukao se City tada no ne i sad. FIFA je nastavila nadzor rada i poslovanja Citya . Tako su sporni su postali aranžmani sa danskim Nordsjellandom i nogometnom akademijom „Right to Dream“ iz Gane.

Vlasnik spomenute akademije ujedno je prvi čovjek Nordsjellanda . I gdje je tu City? Navodno su kao treća strana, a vlasništvo treće strane u ovakvim odnosima izrazito je od FIFA-e zabranjeno, financijski pomagali Dancima u preseljenju kompletnih porodice igrača iz Gane u Dansku. Za uzvrat su dobili pravo prvokupa mladih igrača. Britanski mediji uvjereni su kako je ovo razlog zbog kojeg će City u iduća dva prijelazna roka ipak uštedjeti značajne financijske iznose.

(germanijak.hr)

PODIJELI