PODIJELI

Jedan od najstarijih nogometnih turnira u regiji koji se igra u zimskom periodu, a koji organzuje NK GOŠK iz Gabele je Međunarodni memorijalni turnir “Andrija Anković”. Ovaj prestižni turnir će biti održan po 27 put, 11. i 12. februara 2017 godine.

Osim domaćina GOŠK-a, potvrdu sudjelovanje na ovom turniru ranije je dao aktuelni prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski iz Mostara, a ovih dana je stigla potvrda da će treći sudionik ovog turnira biti splitski Hajduk dok će četvrtog učesnika odlućiti rukovodstvo Gabeljana.

Osim GOŠK-a koji je kao domaćin sudjelovao na svim turnirima, klub koji je do sada najviše puta učestvovao je Zrinjski, a nadolazeći turnir će Plemićima biti deveto sudjelovanje na Memorijalu “Andrija Anković”. Odmah poslije Mostaraca Hajduk kojemu će sudjelovanje na turniru u februaru 2017. godine biti osmo po redu. Po sedam nastupa imaju Dinamo i Sarajevo. Zrinjski i Hajduk su najuspješniji učesnici turnira, Hajduk ima šest trofeja (1991, 1999, 2000, 2001, 2002, 2013), a Zrinjski četiri (2004, 2005, 2014, 2016).

Memorijal “Andrija Anković” je, osim odavanje počasti pokojnom vrhunskom nogometašu, zlatnom olimpijcu iz Gabele (Rim, 1960. godine), obično najvažniji test u pripremi za proljetni dio sezone. Tako je i ovaj put, pa i GOŠK polako radi planove na sklapanju ekipe koja je jesenji dio sezone u Prvoj ligi FBiH, završila na četvrtom mjestu, sa četiri boda manje od jesenjeg prvaka visočke Bosne.

”Za nas je najvažnije da ćemo zadržati sve one igrače koji su se dokazali u jesenjem dijelu prvenstva i pored toga ćemo se pojačati sa tri prava pojačanja sa kojima smo već u kontaktu. Cilj nam je Premijer liga BiH, a smatram, da će nam najozbiljniji konkurenti biti Travnik i Bosna iz Visokog”, rekao nam je direktor NK GOŠK-a iz Gabele, golmanska legenda, Lujo Ilić.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI