PODIJELI

Nedim Divjan, 18- godišnji fudbaler Olimpika, nasljednik već slavnog Edina Džeke o kojem smo pisali prije godinu dana kao o novom fudbalskom dragulju bh. fudbala. Ovaj igrač ogromnih mogućnosti i u jesenjoj sezoni je oduševio ljubitelje fudbala.

Naime, Nedim je u jesenjoj sezoni u Premijer Omladinskoj ligi Bosne i Hercegovine i Kantonalnoj ligi, postigao je 15 golova, imao je deset asistencija. Njegove igre već više godina pomno prate treneri, menadžeri i on je boravio sedam dana u austrijskom gradu Spittalu.

Njegove sjajne igre u jesenjoj sezoni su budno praćene, uslijedio je poziv iz austrijskog ligaša, SC Landskrona(Fillach). U ovom klubu je trenirao sedam dana, a odigrao je i probnu utakmicu sa SVS Spittalom. U prvom poluvremenu, novi bh. Džeko, Nedim Divjan je svojom igrom oduševio prisutne, posebno menadžere, kao i trenere SC Landskrona, uz odličnu igru, u 30. minuti postigao vodeći klub za SC Landskron, sa desetak metara i to glavom. To je bio rezultat prvog poluvremena, u drugom poluvremenu njihov rival je poravnao rezultat.

”Veoma sam zadovoljan svojom igrom na probnoj utakmici u Austriji, Uprava kluba je prezadovoljna mojom igrom, kao i treneri. Zahvalio bih se porodici Rovčanin koji su me dočekali u gradu Spittalu. Za sve postignuto zahvaljujem svojoj porodici, majci Sabini, ocu Šemsi i mlađem bratu Tariku koji je krenuo mojim stopama. Puno mi je pomogla vjera u sebe i moja fizička sprema, nadam se uspješnoj karijeri, da me prvo posluži zdravlje, sreća, da ostvarim svoje fudbalske snove, te da zaigram u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, da naslijedim mog idola, Edina Džeku. Na proljeće očekujem još bolju sezonu u klubu u kojem sada igram, trenirat ću napornije, čak i dva puta dnevno, voljni momenat mi je veliki”, riječi su Nedima Divjana koji je noćna mora za golmane, a i svoje direktne rivale na terenu.

Treba napomenuti još jednu lijepu vijest što se tiče ovog više nego skromnog mladića, prošle godine je položio za saveznog sudiju i kako nam reče treba svaku sudijsku odluku poštovati, a to je i prije govorio.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI