PODIJELI

Lijepi gradić nq ljepotici Neretvi, Jablanica oduvijek je bila nepresušni izvor fudbalskih talenta. Jedan od njih je 9-godišnji Emre Bećić polaznik Malonogometnog kluba Pionir Jablanica. Trenira tri i pol godine u ovom klubu i već je svojim talentom skrenuo pažnju, te je na najboljem putu da krene stopama Jablaničana, brače Halilhodžić, Salihamidžića, Pelića, Tufeka, Lulića.

“Igram na poziciji napadača, redovan sam na treninzima, odličan sam učenik. Najdraži klub mi je Liverpul, a igrač Mohamed Salah, što se tiče reprezentacije najdraži mi je Edin Džeko. Najdraži mi je uspjeh kada sam na turniru u Gornjem Vakufu bio najbolji strijelac, a najdraži mi je gol što sam ga postigao protiv ekipi ŠN National.

Posebno bih pohvalio trenere Adisa Halilhodžića i Amela Motiku koji su nam kao pravi roditelji. Osim fudbalom najviše se bavim stonim tenisom. Najveća mi je želja da zaigram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i da pozovem moju učiteljucu Sabinu na utakmicu jer sam joj obećao “, kazao je novi fudbalski dragulj iz Jablanice, član ekipe MNK Pionir Jablanica.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI