PODIJELI

Voditelji televizijskih emisija često za goste imaju sagovornike koji se ne snalaze najbolje pred kamerama. Njihovi su odgovori kratki, kliširani i publici ne zanimljivi. Preznojavaju se i voditelj i gost, ali i publika. Koja ima opciju prebacivanja na drugi kanal.

Rusmir Cviko, bivši fudbaler Sarajeva, Želje, Antverpena, Čelika, nedavno je gostovao na TV Alfa i doslovce dominirao je emisijom, te “provalio” voditelja i domaćina Muhameda Bikića.

Cviko je otkrio kako ga voditelj, a tada novinar nije forsirao dok je nosio dres Želje. Naprotiv, Cviko je otkrio kako su novinari na njegovoj poziciji preferirali druge igrače, odnosno svoje “favorite”.

Gost nije stao na tome, već je otkrio voditelju zašto nije postao igrač Želje.

Premda se držao gospodski, Cviko se nije libio da kaže kako je i sam devedesetih godina bio “žrtva” klasičnog nepotizma u sportu. Trener, odnosno selektor mediteranske reprezentacije ostavio ga je na klupi, a u tim uvrstio svog sina.

Rusmir, Bosanac s belgijskim pasošem, prvi je bh.trener koji je imao angažman u Kini, pričao je o svojim počecima.

“Rođen sam tu u blizini Grbavice, ali sam zbog Safeta Sušića, počeo trenirati u FK Sarajevo. Kada sam došao tobe prešao sam u Želju” – otkrio je Cviko.

U Kinu je otišao zahvaljujući prijatelju Erminu Šiljku, potom sa sobom poveo Đelaludina Muharemovića, Almira Seferovića, Anela Hidića, veznjaka Eldara Hasanovića…

Poslušajte vrlo zanimljiv intervju Cviko za tv Alfu.

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI