PODIJELI

Iako su ga modni kritičari proglasili za trenera koji ima najbolji stajling u Premijer ligi BiH, NS BiH izrekao je kaznu Zlatanu Naliću zbog načina oblačenja.

Disciplinska komisija NS BiH izrekla je novčanu kaznu Zlatanu Naliću po prijavi delegata utakmice Radnika i Slobode Ferida Čovčića, koji smatra kako je trener Slobode “zanemario obaveze po Kodesku oblačenja”. Nalić će morati NS BiH uplatiti 1.000 KM u roku od 15 dana nakon što odluka postane pravosnažna.

“U Bosnu sam dosao direktno sa Svjetskog prvenstava u Rusiji. Poznajem odlično kodeks oblačenja prilikom vođenja utakmice po evropskim standardima. Mislim da poznajem kodeks oblačenja besprijekorno i u drugim prilikama. Vrlo rado ću pogledati sliku moga stajlinga uzetu u spornoj utakmici i saslušati obrazloženje kako bi se prilagodio. Mislim da je na pomenutoj utakmici na meni oficijelni kišni mantil za trenere UEFA-e, koji sam dobio za evropska takmičenja”, rekao je u izjavi za “Sportske.ba” Zlatan Naić.

Susret Radnika i Slobode u Bijeljini se igrao po prohladnim vremenskim uslovima praćenim kišom, zbog čega je strateg Slobode u ovom susretu nosio i mantil. Zanimljivo, sličan stil odjevanja u engleskoj Premier ligi imao je Jose Mourinho, koji je mantil nosio u svojoj posljednjoj utakmici na klupi Manchester Uniteda protiv Liverpoola, ali nije poznato da ga je Engleski nogometni savez kaznio zbog takvog načina odjevanja.

Mourinhov stil u susretu sa Liverpoolom prije nekoliko dana

(N.S./Sportske.ba)

PODIJELI