PODIJELI

Košarkaši Portlanda prošli su u narednim krug play offa nakon što su eliminirali Oklahomu pobjdom u petoj seriji.

Fenomenalnu partiju pružio je Damian Lillard, koji je postigao 50 poena uz trojku za pobjedu u posljednjoj sekundi, ali junakom je proglašen Jusuf Nurkić.

Nurkić se već neko vrijeme oporavlja nakon teškog loma noge, a niko nije očekivao da će ući u dvoranu. Publika je u tom trenutku poludjela.

“Na kraju treće četvrtine sam rekao, je*eš sve ovo, idem tamo, pojaviću se, znao sam da ćemo da pobijedimo ako se pojavim“, kazao je Nurkić po završetku utakmice.

MCCollum je također komentarisao Nurkićevu gestu.

“Vidio sam ga u teretani, radio je rehabilitaciju… Pitao sam ga da li će da dođe na utakmicu, rekao mi je da još nije spreman. Kada sam ga vidio pomislio sam da je vjerovatno sve izgledalo toliko loše na TV da je morao da izađe iz kuće usred treće četvrtine i da se doveze u halu”, izjavio je.

Junak pobjede Damian Lillard, smatra da je Nurkić dao motiv igračima.

“Mislim da je njegovo pojavljivanje imalo veliki uticaj na sve nas. Kamera ga je snimila, pojavio se na velikom ekranu, publika je poludjela u tom trenutku“.

Trener Portlanda Terry Stotts smatra kako je Nurkićev dolazak u dvoranu dao igračima dodatnu energiju.

To znači da ima +8 u rubrici plus/minus… Zapravo i više od toga, pobijedili smo sa tri poena razlike, znači +11. Niko nije znao da će se pojaviti. Donio je dobru karmu”, zaključio je.

PODIJELI