PODIJELI

Četvrti banjalučki “M:tel” polumaraton, na kojem se očekuje oko 10.000 učesnika, vjerovatno će biti najveći sportski događaj u Banjaluci u ovoj godini, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare povodom ovog sportskog događaja za čiji sutrašnji početak je sve spremno.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je novinarima da je ovo veoma važna manifestacija u godini u kojoj ovaj grad nosi titulu Evropskog grada sporta.

“Pozivam sve građane Banjaluke da podrže polumaraton i kao učesnici, ali i kao navijači. Osim toga, zamolio bih i za strpljenje kada je riječ o saobraćaju. Nadam se da će se građani informisati o obustavama i da će sutra manje koristiti automobile”, rekao je Radojičić.

Predsjednik Upravnog odbora Banjalučkog polumaratona Goran Ćorić naveo je da je riječ o velikom događaju u svakom smislu i da je sve spremno za početak.

Direktor trke Vladimir Selec najavio je učešće elitnih trkača iz Kenije, ali i iz svih zemalja bivše Jugoslavije.

On je naglasio da očekuje više od 10.000 učesnika koji će trčati glavnu polumaratonsku trku, štafetnu trku, trku zadovoljstva, školsku trku i bambini maraton.

“Ponosni smo na Banjaluku, zahvaljujem gradonačelniku koji je podržao trku. Ovo je festival trčanja i zdravog života”, napomenuo je Selec.

PODIJELI