PODIJELI
Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Fudbaleri Željezničara savladali su danas Rudar Kakanj sa 4:0 u prijateljskoj utakmici koja je odigrana na pomoćnom terenu stadiona Grbavica.

U trećoj minuti je Željo poveo. Hadžić je nakon dobrog driblinga sjajno ubacio, a Mujagić glavom pogodio za vodstvo. U 30. minuti bilo je 2:0. Zajmović je ubacio, lopta došla do Crnova koji odigrava povratni pas za Modića čiji udarac sa 20 metara trese mrežu gostiju. U 36. minuti nakon ubačaja sa strane, Neimarlija šutira, ali odbijeni udarac sigurno hvata Ćeman. Tri minute poslije Dacić iskosa hvata volej, ali lopta odlazi pored gola.

Na 3:0 Plavi su povisili u 40. minuti. Zajmović je na centru oduzeo loptu, istrčao, iskosa snažno šutirao i matirao Jovanovića. Na poluvrijeme se otišlo sa 3:0.

U 47. minuti Dacić iskosa šutira i spoljni dio mreže gostiju. Hadžić dobro povlači loptu i šutira u 60. minuti,ali Jamaković brani. Dvije minute poslije bilo je 4:0. Nakon dobre akcije Mujagić šutira, lopta se odbija do Zajmovića koji ubacuje loptu u gol Rudara.

Modić u 70. minuti ubacuje, a Hasanović glavom preko gola šutira. Gosti su u 75. minuti imali priliku, ali je Fejzić sjajno odbranio udarac sa vrha peterca. Dvije minute poslije Dacić tuče sa 16 metara, ali rezervista Jamaković brani. U 84. minuti iskosa šutira Zajmović i pogađa stativu. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

PODIJELI