PODIJELI

Željezničar će u 9. kolu Premijer lige na Grbavici dočekati Radnik. Sarajevski Plavi u ovaj duel ulaze kao lideri na tabeli te se očekuje pobjeda protiv tradicionalno neugodnih Bijeljinaca.

Milomir Odović je istakao da je ovo prva u nizu od značajnih utakmica koje u narednom periodu očekuju njegovi izabranici.

“Kao u svakoj utakmici bilo kući bilo na strani po inerciji idemo da pobijedimo, ovo je prva u nizu značajnih utakmica i nadam se da smo na pravi način iskoristili reprezentativnu pauzu i da ćemo spremni ući u ciklus koji nas očekuje”, rekao je trener Željezničara.

“Vodili smo računa o našoj ekipi i činjenica je da smo pauzu iskoristili pauzu da poboljšamo fizičku spremu igrača i nadam se da smo uspjeli u tome, važno je da ne zanemarujemo ostale segmente, važno je da igrači nametnu naš način igre i da sav individualni kvalitet podredimo timu”, dodao je iskusni stručnjak.

Veznjak Anel Šabanadžović se nada ponavaljnju susreta protiv Širokog Brijega kada su Plavi slavili sa visokih 0:3.

“Utakmica sa Radnikom je veoma bitna, ukoliko ponovimo igru protiv Širokog Brijega, možemo doći do tri boda i da ćemo pred punim tribinama odigrati jednu dobru utakmicu, dodatni motiv je odavanje počasti preminulom navijaču Akeu Čerkezu”, rekao je mladi veznjak.

Susret se igra u nedjelju od 19:30, a sudit će ga Luka Bilbija iz Prijedora.