PODIJELI

Omladinski fudbalski klub Vozuća u subotu je organizovao sportski turnir za mlade fudbalere ”Vozuća Kup 2019”. Na turniru koji je održan u Sportskoj dvorani u Zavidovićima učestvovalo je 150 učesnika iz 16 ekipa sa područja cijele BiH, a radi se o djeci uzrasta 12 godina i mlađi.

Titulu najbolje ekipe ponijeli su mladi fudbaleri Fudbalskog kluba ”Budućnost” Banovići, drugo mjesto osvojila je Škola fudbala ”Napredak” Zavidovići – Tim 1 (2006. godište), treće mjesto je ekipa iste škole – Tim 2 (2007. godište), dok su četvrti bili dječaci iz Škole fudbala ”Sportino-Ma” iz Maglaja. Ovim ekipama pripale su nagrade i pehari.

Pored proglašenja najboljih ekipa, dodijeljene su i pojedinačne nagrade. Bakir Mešinović iz Škole fudbala ”Napredak” – Tim 1 proglašen je najboljim igračem, Haris Berbić iz FK ”Budućnost” je najbolji strijelac, dok je Mevludin Ikanović iz istog kluba najbolji golman na ovom turniru.

”Ove godine također smo ispunili cilj, okupili smo i povezali mlade fudbalere, odnosno njihove klubove. Oni su pokazali svoje umijeće i vrlo je moguće da će upravo neko od njih kroz nekoliko godina biti u prvom timu premijerligaškog kluba naše zemlje. Nastavljamo saradnju sa svim klubovima i već planiramo nove aktivnosti našeg kluba, odnosno ovakvih sportskih događaja”, navode iz OFK Vozuća.

Ovaj sportski događaj organizovan je zahvaljujući sponzorima i podršci lokalne zajednice.

PODIJELI