PODIJELI

Čelnik Borca Vico Zeljković označen je od strane delegata susreta Borac – Krupa Mile Mandića kao neko ko je želio da se fizički obračuna sa glavnim arbitrom Zoranom Grbićem iz Prijedora, ali potpredsjednik Banjalučana u izjavi za Mondo demantovao je ove tvrdnje.

“Apsolutno je netačno da je bilo nekih prijetnji sudiji Grbiću. Bili smo nezadovoljni i to nezadovoljstvo smo iskazali na normalan način, smatrajući da suđenje na Gradskom stadionu nije korektno. Kao domaćini nemamo nikakvu zaštitu i to se ponavlja već nekoliko puta. Grbić, iako nije direktno uticao na krajnji rezultat, došao je da nas ošteti. Planski, ciljano, kartonirao nam je igrače za sljedeću utakmicu, pokazavši treći žuti karton Aleksandru Raduloviću i Mladenu Veselinoviću, bez ikakvog razloga. Oni neće igrati sljedeće kolo, navodno zbog prigovora”, kaže za MONDO Zeljković.

On je naglasio da se suđenje na štetu Borca ponavlja već nekoliko puta i da su u klubu morali da iskažu nezadovoljstvo.

“Jednostavno, bili smo nezadovoljni i niko nam ne može osporiti pravo da budemo nezadovoljni. Međutim, niko nije želio fizički da se obračuna, to je laž. Možda je bila neka neprikladna riječ, ali daleko od toga da je neko htio da se obračunava fizički. Postoje organi saveza i neka oni rade ono što misle da je ispravno. Ako je to novčana kazna, neka bude tako. Ponavljam, niko od nas nije slijep, suđenje nije uticalo na krajnji ishod meča i rezultat, ali činjenica je da na Gradskom stadionu praktično svaku utakmicu imamo suđenje kao da smo gosti”, dodao je naš sagovornik.

On nije mogao da objasni razlog ovakvim dešavanjima.

“Zbog čega je to tako, zaista ne znam. Nikog ne optužujem u Savezu, ne mislim da neko nešto namjerno radi, ali nije mi jasno zbog čega se arbitri tako ponašaju. Jednostavno, kad god budemo oštećeni, pričaćemo o tome i to niko ne može da nam zabrani”, poručio je čelnik banjalučkog premijerligaša.

PODIJELI