PODIJELI

Bosna i Hercegovina će u ponedjeljak odigrati svoj treći susret u Ligi nacija. Zmajevi će na Grbavici dočekati Sjevernu Irsku.

Jedna od glavnih prijetnja po naš gol u tom duelu bit će Gavin Whyte čijem klupskom treneru uopšte nije drago što je ovaj napadač otišao na reprezentativno okupljanje.

Whyte je ljetos pojačao Oxford, a njegov trener Karl Robinson je slao poruke Martinu O'Neillu da ga oslobid reprezentativnih obaveza, ali je dobio negativne odgovore.

“Pitao sam može li se Gavin vratiti, nije kao da se radi o reprezentativnu koji je godinu u ekipi, a godinu van ekipe. Oni će reći kako imaju odraditi svoj posao, ali mi trebamo zadržati naš posao, igrači trebaju prehraniti porodice”, kazao je menadžer Oxforda.

Gavin Whyte u debiju zabio gol

“Ogorčen sam, ovo je frustrirajuće za sve. Da imaju cijeli tim spreman Whyte ne bi ni igrao. Gubimo jednog od naših najboljih igrača u posljednje vrijeme. Je li to fer prema navijačima, ostalim igračima i klupskom osoblju”, pita se Robinson.

Ljutna Robinsona je donekle i opravdana s obzirom da je Oxford prikovan za dno tabele League One sa osvojenih šest bodova na 12 mečeva.

Whyte je za Sjevernu Irsku debitovao protiv Izraela u septembru kada je zabio i gol.

PODIJELI