PODIJELI

Ejmen Mujčinović 15-godišnji je fudbaler kadetskog tima Ingolstadta, i kako sam kaže njegov najveći san je obući dres reprezentacije BiH.

Roditelji su mu iz Nezuka, odakle svake godine kreće “Marš mira” u Srebrenicu.

Svojim igrama sve više skreće pažnju na sebe mnogih Bundesligaša. Okolina Zvornika, Drina i Podrinje najplodnije je fudbalsko tlo, nepresušni izvor fudbalskih talenata, kao što su Salihović, Muratović, Pjanić, Hamzić, i jedan od najboljih napadača i strijelaca reprezentacije Vedo Ibisević. Njihovim stopama kreće i mladi Mujčinović. U igri veoma brz, snalažljiv u prostoru, dobar u skoku, sa velikim radijusom kretanja samo su neke od odlika po kojima se Mujčinović prepoznaje.

Ovu sezonu je obilježio sa pet golova i šest asistencija. Trener ga najviše koristi u veznom redu dok često puta djeluje sa krilne pozicije. Iako mu nude njemačko državljanstvo Mujčinović samo želi da u budućnosti nastupa za Bosnu i Hercegovinu.

Zbog Mujčinović i hiljade drugih bh. dragulja u svijeti NSBiH ne smije prekinuti organiziranje kampova. S kojih su neki dospjeli u reprezentaciju i postali nosioci igre. Ima ih u svim mlađim selekcijama. Niko nema pravo zatvoriti vrata talentima iz dijaspore.

R.S.

PODIJELI