PODIJELI

U organizaciji RK Krivaja jučer je u Zavidovićima održan sastanak rukometnih klubova sa područja Tuzlanskog i Zeničko-Dobojskog kantona. Tema sastanka bila je nadolazeća sezona u Omladinskoj rukometnoj ligi Sjever.

Region koji obuhvata Omladinska liga sjever, je sjeverni dio Zeničko-Dobojskog kantona i Tuzlanski kanton. Od naredne sezone takmičit će se sljedeća godišta, selekcije 2000., 2002., 2004. i 2006, a klubovi koji će uzeti učešće su RK Krivaja iz Zavidovića, RK Gračanica iz Gračanice, RK Rudar iz Banovića, RK Žepče iz Žepča, RK Sloboda iz Tuzle, RK Maglaj iz Maglaja, RK Čelik Junior iz Zenice, RK Bosna TS iz Tešnja, RK Speed iz Gradačca i RK Konjuh iz Živinica.

Novina je da od ove godine osim muške konkurencije liga obuhvata i žensku konkurenciju, istih uzrasta.

U muškoj konkurenciji takmičenje će biti ligaškog karaktera dok će u ženskoj konkurenciji biti organizovano 6 turnira, zbog malog broja klubova.

U ženskoj konkurenciji takmičiti će se ŽRK Krivaja iz Zavidovića, ŽRK Živinice iz Živinica i ŽRK Jedinstvo iz Tuzle.

Planirano je da liga starta posljednji vikend u mjesecu septembru 30.9., u muškoj konkurenciji, dok bi u ženskoj konkurenciji prvi turnir bio odigran 07. i 08.10.2017. Domaćin prvog turnira u ženskoj konkurenciji je ŽRK Živinice. Najbolje ekipe iz svih uzrasta ostvarit će plasman na završnicu državnog prvenstva.

Komesar takmičenja je Anes Đulić iz Tuzle.

Kako nam je saopšteno, od sezone 2018./2019. Rukometni savez Bosne i Hercegovine trebao bi formirati regionalne rukometne lige na području cijele Bosne i Hercegovine, bez obzira na „nacionalnost“. Da li će to biti tri ili eventualno četiri regionalne lige još uvijek nije poznato.

(svijet-rukometa)

PODIJELI