PODIJELI

Kadetski bh. reprezentativac Miralem Ramić nakon povrede prepona uspješno se vratio na teren.  Prije dvije sedmice priključio se selekciji U -19 berlinske Herte, a već danas je bio i strijelac u prijateljskoj utakmici protiv seniorske ekipe FC Herta 03, koja se takmiči u 4. ligi.

Postigao je vodeći pogodak za svoj tim u 14. minuti. Iako su na kraju poraženi 1:2, Miralem Ramić je zadovoljan svojom igrom.

– Najvažnije je da sam se vratio na teren. Na povredu više i ne mislim; samo mislim na igru i uživam u igri, kaže, zadovoljni Miralem Ramić.

S obzirom da su protivnici iz seniroske ekipe FC Herta 03 počeli da igraju i nešto oštrije, trener je u 65. minuti iz igre izveo Ramića, kako bi ga poštedio eventualnih grubljih startova.

– Iduće sedmice igramo na jakom turniru na kojem učestvuju još i Galatasaray, Dortmund, Schalke,  Bayern, Stuttgart. Leipzig, Hannover. Već se radujem ovim jakim utakmicama. Naredne dvije godine su vrlo važne za moju karijeru i na svakoj utakmici ću nastojati da pokažem koliko znam i vrijedim, kazao je Miralem Ramić.

Od svoje desete godine Miralem Ramić je bio na radaru mnogih evropskih klubova: Arsenal, Milan, Salzburg, Atalanta, Dinamo, Hajduk, Vojvodina… ali je na kraju berlinska Herta bila najkonkrretnija i u svoje redove dovela ovog super talentiranog igrača.

PODIJELI