PODIJELI

Amar Osim bio je zadovoljan nakon Željine pobjede nad Mladosti (2:1), kojom su prekinuli crni niz od šest uzastupnih poraza. Mladost je napatila Željezničar. Otvoreno je Osim rekao da “strahuje šta bi bilo” da gosti nisu ostali sa igračem manje već nakon nešto više od pola sata igre. Nakon toga, stvari su se na terenu okrenule u Željinu korist.

“Fina utakmica. Fin ambijent, fin teren. Fina utakmica zahvaljujući Mladosti koja se pokazala kao super ekipa. Večeras su na najbolji način pokazali svoj kvalitet i želju za igrom. Mi smo ušli loše i dozvolili im da se razmašu. Na kraju smo imali sreće i pogodnost u vidu isključenja. Na ovakvom terenu je teško igrati sa 10 igrača 65 minuta. I takvi sa igračem manje su nas napatili. Zasluženo smo pobijedili jer smo imali više šansi, više pokušaja i da nije tako bilo ko zna šta bi bilo”, bio je prvi dojam Amara Osima na press konferenciji.

Zadovoljan je pojačanjima koja su u klub došla tokom pauze.

Imali smo nesreću da su neki došli prekasno, neki su imali povrede. Mislim da ćemo u narednom periodu imati ih u punom kapacitetu.Dobro je što imamo nekih opcija na klupi. To nije bio slučaj prošle polusezone. Zec ima snage za šest i po minuta, ali je ovo bila njegova utakmica i on je iskoristio to”, kazao je.

Osvrnuo se i na Šabanadžovića i Hajdarevića, koji su večeras bili u startnoj postavi.

“To su mladi igrači koji se lako mogu poremetiti. Malo protivnik, malo publika. Imali smo problema, danas nismo imali priliku vidjeti njihov sav potencijal. Morali smo mijenjati jer je takva utakmica bila. Mladi su, tu su, trude se i na njih definitivno računam jer su to pokazali.

Iako poražen, Adnan Zildžović nije bio nesretan nakon utakmice na Grbavici.

“Čestitke Želji i Osimu. Manijacima čestitam na sjajnoj armosferi. Maksimalno, korektno i sportski”, kazao je.

Suđenje nije želio komentarisati…

“Neću komentarisati sudijske odluke. Mi smo i nakon crvenog kartona htjeli igrati. Ovo nije Željo iz jesenjeg dijela, ovo j mnogo ozbiljniji Željo, a najveće je pojačanje Amar Osim. Ovaj poraz se razlikuje od poraza kada vi ne igrate fudbal. Mi ćemo nastaviti ovako igrati. Mojim igračima kapa do poda”.

Govorio je i o krajnjim dometima Mladosti, koja se večeras pokazala kao jako ozbiljan protivnik.

“Krajnji domet će vrijeme pokazati. Dvanaest utakmica je do kraja, mi ćemo dati sve od sebe. Svaku utakmicu ćemo igrati hrabro, a vrijeme će pokazati koliko možemo”, dodao je Zildžović.