PODIJELI

Za samo nekoliko mjeseci Nardin Mulahusejnović prešao je put od Prve lige FBiH do Premijer lige i U-21 reprezentacije BiH. Kao anonimus je došao iz Bratstva u Zrinjski. Zaigrao u mečevima Lige prvaka sa Mariborom, a na polusezoni otišao na posudbu u GOŠK, gdje je eksplodirao i pokazao zašto je jedan od najperpsektivnijih fudbalera u Premijer ligi BiH.

“Nardin je veliki radnik. Svaki trening radi maksimalno i to mu se sve vraća na utakmicama. Sigurno da se radi o jednom modernom špicu, koji može odgovoriti i defanzivnim zadacima. Ima sve karakteristike koje su potrebne jednom fudbaleru, ali bih izdvojio duel igru, gdje uspije sačuvati loptu iako se često bori i sa dva stopera. Nalazi se često u šansama i ima dobru realizaciju. Napadač je kojeg svaki trener može samo poželjeti u ekipi. Smatram da je pred njim uspješna karijera”, referirao nam je trener GOŠK-a Feđa Dudić.

Zasluge za veliki napredak u karijeri Nardina Mulahusejnovića ima nogometni menadžer Admir Husarić, koji je na preporuku za ovog 20-godišnjeg napadača odmah reagovao.

“Dobio sam preporuku za Mulahusejnovića od Muje Delića, bivšeg fudbalera Bratstva i Slobode. Odmah sam reagovao i poslao trenera i svog skauta u agenciji Samira Adanalića da ga pogleda. Dobio sam pozitivan izvještaj i odmah sam se zaputio na utakmicu Bratstva i Rudara. Sjeo sam sa ocem fudbalera i vrlo brzo dogovorio sve”, otkriva za “Sportske.ba” Admir Husarić.

Husarić tvrdi da je Mulahusejnovića nudio Slobodi i Sarajevu, ali da oni nisu pokazali pretjerani interes.

“U Slobodi su govorili da su popunjeni na tim pozicijama, dok u Sarajevu nisu željeli igrača iz Prve lige FBiH. Zvao sam Šulentu i sve odmah završio za Zrinjski”, priča nam Husarić.

On kaže kako je Baka Slišković imao samo riječi hvale za Mulahusejnovića, ali da ga je potom potisnuo u drugi plan, zbog kako kaže, nefudbalskih razloga. Mulahusejnović je potom zimsku pauzu iskoristio za odlazak u GOŠK, gdje je do sada postigao pet golova.

Mulahusejnović, se, kako sada stvari stoje, neće zadržati predugo na premijerligaškim terenima. Već na ljeto mu ističe ugovor sa Zrinjskim, pa bi bez obeštećenja mogao preći u neki evropski klub. Interes je pokazao francuski Metz. Bivši hrvatski fudbaler Josip Skoblar, preporučio je Francuzima Mulahusejnovića. I u Zrinjskom je vanredno stanje. Svjesni da su napravili grešku u ugovoru, već sada 20-godišnjem Gračanliji nude novi – znatno veći ugovor.

“Moje je da igram i postižem golove. Sretan sam što sam dobio pravu šansu.Fokusiran sam na GOŠK, nadam se da ćemo što prije osigurati opstanak”, rekao nam je skromni Mulahusejnović.

(Nedim Selimović/Sportske.ba)