PODIJELI

Vrijedni veznjak Milan Badelj briljirao je protiv Islanda u Rostovu, no pored fantastičnih Brozovića, Modrića i Rakitića teško se ustaliti u prvih 11.

Ipak, Milan je i dalje važna karika Vatrenih i tip koji je uvijek spreman za bilo kakvu ulogu u ekipi.

S njim je nakon izbacivanja Engleske razgovarala italijanska Gazzetta dello Sport.

– Mislim da živim u paralelnom svemiru. Ponekad pogledam u raspored turnira i pomislim: Oh, mi smo ti koji smo u finalu s Francuskom. Pa to je ludo!

Italijane je zanimao slučaj Nikole Kalinića koji je nakon Nigerije napustio reprezentaciju odlukom selektora Zlatka Dalića.

– Žao mi je zbog Nikole, on je dobar momak. Znam ga 15 godina. Možda je postupio loše u tom trenutku, ali on će uvijek biti jedan od nas, iako nije s nama ovdje.

Pohvalio je potom selektora Zlatka Dalića.

– Ova skupina igrača je zajedno već osam do deset godina i uvijek nam je nešto nedostajalo. Možda nekad taktika, ponekad je to bila koncentracija… Sad je sve na mjestu jer selektor Zlatko Dalić je pravi.

Je li pomislio na tragično preminulog saigrača Davidea Astorija nakon ulaska u finale?

– Iskreno, nisam u tom trenutku kad smo izborili finale. Neke druge emocije preplavile su me tada. Ali pomislio sam na njega kad sam zabio protiv Islanda i nema dana kad ga se ne sjetim. On je bio moj najbolji italijanski prijatelj – rekao je Badelj.

PODIJELI