PODIJELI

Nakon nedavno završenog Internacionalnog fudbalskog turnira u Minhenu, stručni štab US Soccer Educationa iz Denvera u sastavu Erick French, Murat Alibašić, Slobodan Čobo Janjuš, Semjon Milošević, Nedim Runda, Ratko Nikolić i Nenad Starovlah, FS/NS BiH za daljnje provjere u nekom od kampova omladinske reprenzentacije Bosne i Hercegovine, predložio je četvoricu mladih talentovanih fudbalera iz Amerike te jednog ubojitog napadača iz Austrije.

Na spisku koji je otišao u Savez nalaze se naši Amerikanci. Amel Šehić i Anis Smajlović dvojica talentovanih veznih igrača, Alan Imamović odbrambeni fudbaler, te golman Haris Džafić. Peti je centarfor iz Austrije Amer Habibović koji je u Minhenu svojim igrama zadivio sve prisutne.

Stručni štab nije imao lagan zadatak jer na kampovima u Las Vegasu i Minhenu bilo je dosta talentovanih momaka, naravno oni će i dalje biti pod lupom stručnjaka iz USSE. Nova šansa za njih ali i za sve ostale učesnike da se nametnu za omladinsku reprenzentativnu selekciju bit će naredni kamp u Chicagu, tada će svi učesnici trenerima reprezentacije Bosne i Hercegovine moći direktno pokazati svoje kvalitete.

PODIJELI