PODIJELI

Ženska košarkaška U18 reprezentacija BiH, na Ilidži se priprema za nastup na Eurobasketu A divizije, koje počinje 4. augusta u Udinama. Djevojke vrijedno treniraju u dvorani “Sabit Hadžić”, a novinar našeg portala posjetio je trening naših košarkašica.

Razgovarali smo sa selektorom Slavišom Ožegovićem i košarkašicama Goranom Marjanović i Draganom Domuzin.

“Svake godine su nove generacije. Ima ovdje igračice koje su prošle godine nastupale za selekciju koju je vodio Goran Lojo. Mi smo spoj da kažem malo “iskustva” i novih igračica. Imamo kompletan sastav. Sve igračice su se odazvale. Za tri dana polazimo za Udine”, rekao je Ožegović i dodao:

“Spremamo se kao da ćemo igrati za medalju, ali realni smo da je naš cilj opstanak u A diviziji. Protivnici su Španija Češka, Srbija, to je sve druga dimenzija. Nakon toga se ukrštavamo sa grupom Rusija, Francuska, Poljska, Irska zavisno od plasmana. Mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo opstanak u A diviziji.”

Na spisku selektora Ožegovića našla se košarkašica ŽKK Sloboda Novi Grad, Gorana Marjanović.

“Mislim da smo se dobro pripremile. Najvažnije da nema povreda. Odradili smo kvalitetne pripreme i nadamo se opstanku u A diviziji”, rekla je Marjanović, dok je kolegica iz reprezentacije i članica ŽKK Orlovi, Dragana Domuzin dodala:

“Iskreno, prezadovoljna sam pripremama. Radimo vrijedno, treniramo i nadamo se da će ishod biti kakav treba, a to je opstanak u A diviziji. Atmosfera među curama je ekstra”

(Haris Zilić/Sportske.ba)