PODIJELI

Razgovarao: Haris Zilić

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH nakon četiri odigrana kola u kvalifikacijama za EP, ima omjer od dvije pobjede i dva poraza. Izabranice Gorana Nešića su još u igri za plasman na EP, ali pored trijumfa u dva jaunarska meča protiv Latvije i Rumunije, potrebna nam je pobjeda Španije protiv Rumunije.

Jedna od vodećih odbojkašica u našem timu je i 24.godišnja Ajla Paradžik, koja će od nove sezone nositi dres mađarskog Ujpesta.

“Ove sezone dio sam tima koji ima velike ambicije, što znači borba za titule. S obzirom da je Ujpest prošle godine završio na trećem mjestu sve manje od toga nije prihvatljivo. Ja se iskreno nadam dobroj igri, saradnji, atmosferi a uz to dolaze i dobri rezultati, te da ću podići svoj nivo igre. Učesnici smo i Challange Cup te cemo i tu pokušati napraviti što veći iskorak”, rekla je Paradžik na početku razgovora za Sportske.ba, a zatim se dotakla i reprezentacije.

“Naša reprezentacija je relativno mlada ekipa i napravili smo lijepu priču do sada iako nam je falilo malo sreće u utakmicama protiv Španije. Ja sam sigurna da u ovom sastavu i sa ovim stručnim štabom na čelu sa Goranom Nešićem ćemo uspjeti izvući maksimalan učinak u januaru. Nažalost plasman na EP ne zavisi samo od nas već i od ishoda drugih utakmica.”

Utakmice naših odbojkašica su podigle malo rejting ženskog sporta u BiH, ali sjajna Paradžik smatra da striktno odbojka nije na zavidnom nivou popularnosti još uvijek.

“Odbojka u BiH nije na zavidnom nivou popularnosti, nažalost. Drago nam je da smo uspjeli privući pozornost ljudi, publike, sponzora, a naročito djevojčica što znači da smo na dobrom putu da napravimo iskorak naprijed. Ako ne uspijemo ovaj put, kao što sam već rekla mlada smo ekipa i imamo perspektivu uz pomoć ovog stručnog štaba te saveza”, riječi su naše reprezentativke koja je u karijeri osvojila čak deset trofeja sa Bimal Jedinstvom što u prvenstvu, tako i u Kupu BiH.

“Bimal-Jedinstvo je klub koji već više od decenije drži nivo kako odbojke tako i organizacije i svi ostalih sitnica koje su potrebne za uspjeh. I ove godine možemo vidjeti dobar sastav Bimal-Jedinstva, što znači da možemo mnogo od njih očekivati i u Ligi prvaka. Ovim putem im želim puno sreće i da opet odbrane sve titule!”, riječi su nove igračice Ujpesta koja je za kraj poslala i poruku:

“Želim se zahvaliti svima za podršku koju smo imale tokom kvalifikacija, te će nam ta podrška biti potrebna i za sljedeće dvije utakmice. Želimo nasu državu učiniti sretnom i ponosnom i bez obzira na sve mi nećemo odustati i dalje ćemo pokušavati ostvariti taj iskorak. Mladim odbojkaškim nadama naše zemlje ću poručiti da samo rad, red i disciplina donose uspjeh! Te čitajte redovno sportske.ba!”

PODIJELI