PODIJELI

Ovog vikenda na rasporedu je 8. kolo BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem Vitez na domaćem terenu dočekuje ekipu FK Sarajevo,a tim povodom organizirana je konferencija za novinare na kojoj su svoja viđenja i očekivanja iznijeli šef stručnog štaba, Boris Pavić, te igrači Milan Muminović i Zoran Kokot.

FK Sarajevo je, nakon nekoliko utakmica neodigranih u skladu s očekivanjima, izvršilo promjenu u stručnom štabu, te će novi trener Janjoš svoj debi imati upravo u ovoj utakmici.

No, iako promjena trenera uvijek ostavi traga u igri, Pavić smatra kako će Sarajevo biti neugodan protivnik koji će im u nedjeljnoj utakmici svakako zadati probleme:

”Dolazi nam jak protivnik i to tradicionalno neugodan rival za naš klub. Istina, u zadnje vrijeme nisu igrali u skladu s očekivanjima, došlo je do promjene u stručnom stožeru, no imali su dva tjedna da se dobro upoznaju i pripreme za ovu i naredne utakmice. Tradicija je na strani Sarajeva kada su naši dueli u pitanju i sigurno da nas očekuje jedna vrlo teška i zahtjevna utakmica”, istakao je Pavić koji je u igračkim problemima pred ovaj susret.

”Možda Sarajevo dolazi i u najnepovoljnijem trenutku za nas s obzirom na okolnosti koje nama ne idu na ruku. Ne možemo računati na Hodžurdu, koji je povrijeđen, Kapetana, koji ima tri žuta kartona, i Vrhovca, koji je otišao na ekskurziju. Isto tako ima igrača koji imaju problema s virozom tako da još nismo u potpunosti sigurni s kojim kadrom ćemo uopće nastupiti u nedjelju. Ali isto tako nitko nam ne može oduzeti nadu. Ovo što vidimo na treningu, način na koji se dečki ponašaju i kako rade daje nam nadu da možemo očekivati jedan dobar i pošten pristup kao i u dosadašnjim utakmicama. Vjerujemo da kroz takav pristup, hrabrost i faktor sreće, koji do sada nismo imali, možemo očekivati pozitivan rezultat”.

Muminović, koji je svojevremeno nosio bordo dres, o predstojećoj utakmici govorio je s dozom opreza:

”Sigurno je da nas čeka teška utakmica i toga smo svjesni. Sarajevo je jedan od najvećih klubova u BiH i za očekivati je da su oni favoriti, bez obzira što igramo kući. Ali nama je svaki bod bitan, dat ćemo svoj maksimum pa ćemo vidjeti koji će krajnji rezultat biti”, rekao je Muminović, a sa njim se slaže i njegov saigrač Zoran Kokot.

”Istina, dolazi nam veoma jak protivnik i svakako apsolutni favorit u ovoj utakmici. Međutim, mi na teren nikada ne istrčimo s bijelom zastavom, pa to neće biti slučaj ni sada. Nadam se da ćemo imati više sportske sreće koja nas u zadnjih par domaćih utakmica baš i nije služila. Dobro smo radili u ovoj prvenstvenoj pauzi tako da se nadam da ćemo doći do tri boda kako bismo obradovali naše navijače”.

Pavić je iskoristio priliku kako bi pozvao Vitezove navijače na nedjeljni susret:

”Ovim putem pozivamo navijače da nas podrže i da imaju dosta strpljenja za nas. NK Vitez igra Premijer ligu u kojoj se natječe 12 klubova, što je na ponos svakoga kome je Vitez u srcu. Dečki potvrđuju svoj karakter i sposobnosti iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu i mislim da je to nešto što treba podržati, tako da pozivam sve one koji prate naš klub da nas podrže u što većem broju i da nas vuku do pozitivnog rezultata”.

Vitez i Sarajevo snage će odmjeriti u nedjelju, 11.9., s početkom od 15:30 sati.