PODIJELI

Rukometašice Goražda su sinoć u 19. kolu PLBiH ostvarile trijumf protiv Krivaje rezultatom 23:21. Ovom pobjedom Goraždanke su zadržale još kakve takve šanse za Evropu.

Briljirala je 17-godišnja Ismihana Perla sa osam pogodaka. Perla se i našla na spisku U18 reprezentacije naše zemlje, a sinoć je potvrdila sav svoj potencijal preuzevši ulogu lidera u jednom od derbija prvenstva.

“Sinoćnja utakmica je bila veoma kvalitetna. Krivaja je pokazala da je veoma respektabilan protivnik. Naravno da uvijek može bolje, ali treneri, saigračice i ja smo zadovoljne utakmicom i ishodom iste. Mislim da je veća želja i prednost domaćeg terena bilo presudnu za nove bodove”, rekla je Perla za Sportske.ba i dodala:

“Ostavile smo srce na terenu. Prvenstveno bih pohvalila dobru igru cijele ekipe jer je to omogućilo da postignem osam pogodaka, a ujedno bih istakla i sjajan učinak naše golmanice što je bio dodatan motiv za pobjedu. Nemamo neka velika očekivanja do kraja sezone zbog povreda naše dvije igračice. Igramo rasterećeno i bez pritiska. Uprkos tome imale smo priliku u sinoćnjoj utakmici vidjeti da kada ostavimo srce na terenu, uz malo sportske sreće, uspjeh ne izostaje.”

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI