PODIJELI

Fudbaleri tuzlanske Slobode u srijedu će na Tušnju igrati revanš susret polufinala Kupa BiH sa Željezničarom. Nakon 0:0 u prvoj utakmici, svi u Tuzli se nadaju da Sloboda može ući u finale, a Slavki Petroviću na ruku ide što ima znatno povoljniju sliku sa igračkim kadrom u odnosu na utakmicu sa Borcem.

“Pribojavao sam se utakmice protiv Borca jer su došli odmorni. Sada je drugačija situacija, jer je i Željezničar u istom paklu kao mi. Imamo protivnika s kojim smo u Sarajevu izvukli jedan rezultat koji i njima daje nadu. Oni su blagi favoriti, a nadam se da ćemo doći do jednog rezultata koji nas vodi u finale Kupa BiH”, kazao je Petrović na press konferenciji.

“Ova nedjelja za nas može biti zaista zlatna, jer nakon toga imamo utakmicu sa GOŠK-om. Sa ove dvije utakmice možemo zaključiti sezonu koja nije dobro počela, ali može završiti pozitivno”.

Kada je u pitanju igrčaki kadar, u ekipu se vraćaju Borislav Terzić i Amer Osmanagić.

“Terzić i Osmanagić se vraćaju nazad. Bekić nije trenirao. Išao je u Sarajevo da bi dobio krvnu plazmu. Rustemović, koji je zadnju utakmicu protiv Borca, imao velike tegobe, dobijao je infuziju, tako da bi se i on danas trebao da priključi ekipi. Što se tiče ostalih igrača svi su spremni. Nadam se da ćemo biti bolji i sretniji i doći do finala”.

Zadovoljan je Petrović kako se stvari odvijaju na terenu u drugom dijelu sezone.

“U dobroj smo seriji. Ekipa je nakon zimske pauze dobila drugo lice. Izlazimo na svaku utakmicu trkački i borbeno da pružimo maksimum. Imali smo malo peha kod određenih utakmica, koje smo neriješeno odigrali. Ako se pogleda tabela nakon zimske pauze, mi se nalazimo na trećem mjestu. Pokazali smo da imamo kvalitet.”

Osvrnuo se i na krizu u kojoj se našao Željezničar.

“Sve je to normalno. Svaka ekipa upadne u krizu. Pitanje je koliko traje. Imaju kvalitetnu ekipu. Porazom ovdje kriza bi mogla da se produži, ali ne moraju baš protiv nas izaći iz krize. Pokušat će sve da dođu do finala jer i njima to vjerovatno donosi jednu titulu. Nadam se da ćemo dati jedan gol više, koji će nas odvesti u finale”, kaže Petrović.

Edis Smajić, mladi napadač Slobode, obećao je da će on i njegovi saigrači dati zadnji atom snage za pobjedu nad Željezničarom.

“Dolazi nam jako bitna utakmica, najbitnija u sezoni. Ostvarili smo dobar rezultat u Sarajevu, tako da nam jedan gol može donijeti veliku sreću. Trebamo da se skupimo što više i izdržimo sedmicu koja je paklena. Dat ćemo sve od sebe, i zadnji atom snage dati da uđemo u finale Kupa BiH”, kazao je Edis Smajić.

Susret Slobode i Željezničara igra se u srijedu od 18 sati.

(N.Selimović/Sportske.ba)