PODIJELI

Derbi susret 11. kola Premijer lige BiH igra se u Tuzli, a na Tušnju će snage odmjeriti Sloboda i Sarajevo. Tokom reprezentativne pauze Tuzlaci su boravili u Stanišićima, a u posljednjih nekoliko dana trenirali su na Tušnju.

“Iskoristili smo pauzu dobro. Igračima je bilo naporno, radili smo na taktičkom i kondicionom planu i to sada oni trebaju pokazati. Dolazi nam ekipa koja je u vrhu bh. fudbala i sigurno da nam motiv neće nedostajati. Moramo pružiti svoj maksimum kao i protiv Željezničara”, kaže Petrović, koji u ovom susretu neće na raspolaganju imati Darka Todorovića, Milana Ćuluma i Amera Osmanagića.

“Sarajevo nam dolazi pod moranjem osvajanja bodova. Mi nemamo šta da izgubimo. Nadam se da će biti ofanzivna utakmica i da će pobijediti bolji i srećniji. Zrinjski ima najkvalitetniji igrački kadar u BiH, a potom slijede Željo i Sarajevo”, smatra on.

Na pitanje šta bi moglo biti presudno u derbiju, Petrović odgovara:

“Moguće je da jedna sitnica odluči utakmicu. Sarajevo je startovalo puno lošije, pod vodstvom Musemića su osvojili devet bodova, a siguran sam da poraz od Krupe nije ostavio posljedice na njih. Uglavnom, u toj utakmici presudilo je drugo poluvrijeme, a moguće je da tako bude i ovdje”.

Zanimljivo, Petrović otkako radi u bh. fudbalu nikada nije porazio Sarajevo, zbog čega utakmica u subotu ima psoebnu težinu za njega.

“Meni motiv predstavlja to što nisam pobijedio Sarajevo. Utakmica protiv Sarajeva u kojoj sam sa Željom ostao bez titule je ostavila traga na meni. Sigurno da bi u ovom trenutku i bod bio dobar”, dodao je Petrović.

Na press konferenciji se pored Slavka Petrovića pojavio i Haris Mehmedagić, koji se nada dobrom rezultatu.

“Sarajevo je ekipa za respekt. Podigli smo se psihološki i fizički. Pauza u Stanišićima nam je godila, a motiva nam neće nedostajati. Pozivam navijače Slobode da dođu na stadion, a mi ćemo se potruditi da ih ne razočaramo”, rekao je Mehmedagić.

(N.Alibašić/Sportske.ba)