PODIJELI

Fudbaleri tuzlanske Slobode još uvijek osjećaju gorak okus zbog poraza protiv GOŠK-a u prošlom kolu na domaćem terenu. Ipak, prostora za kuknjavu nema. Slobodu već sutra (subota) čeka nova utakmica, koju ovoga puta moraju dobiti. Na Tušanj dolazi Vitez, ekipa koja je već ispala, a kapiten ekipe Perica Ivetić, očekuje da u ovoj kriznoj situaciji odgovornost preuzmu stariji i iskusniji igrači.

“Prošla utakmica je za nas bila jako loša, za sve navijače. Ostao je gorak ukus. Poraz je došao u najgorem trenutku za nas, ali nećemo plakati. Utakmicu sa Vitezom moramo da shvatimo kao život ili smrt. Pobjeda nam donosi mir i stabilnost. Sedmica je prošla radno, u korekcijama, ispravkama, priči, dizanju ekipe. To ćemo, nadam se, pokazati sutra, baš kao što smo na proljeće pokazali borbeno igru. Kao kapiten i svaki igrač koji izađe na teren, nećemo sigurno igrati kao protiv GOŠK-a. Dogorilo nam je. Nalazimo se u nezavidnoj situaciji i svjesni smo toga. Nema više izgovora. Moramo mi stariji i iskusniji igrači preuzeti odgovornost na sebe. Moramo pobijediti utakmicu i ući u mirniju luku”, rekao je Perica Ivetić.

Slavko Petrović uvjeren je u trijumf te je rekao kako na raspolaganju ima sve igrače.

“Utakmicom protiv Viteza moramo se vratiti na pobjendički kolosijek i interesuju nas samo tri boda. Ekipa se uspjela fizički oporaviti, trenirali su jako dobro, tako da uopšte ne razmišljam da ekipa neće pružiti ono što je pružila cijelo proljeće. U boljoj smo igračkoj situaciji nego ranije, kompletan nam je igrački kadar ne računajući Mehmedagića kojeg već duže vrijeme nema. Za trenera je to glavobolja kojih će 11 poslati na teren”, poručio je Petrović.

Susret Slobode i Viteza igra se u subotu od 19 sati na Tušnju.