PODIJELI
FOTO: K. Softić/Sportske.ba

Trener Željezničara Slavko Petrović mogao bi zlatnim slovima upisati svoje ime na stranice historije fudbala u Bosni i Hercegovini.

Naime, srbijanski stručnjak će u slučaju da osvoji titulu prvaka Bosne i Hercegovine ove sezone sa Željom, postati prvi trener u BiH, koji je u dvije sezone uspio sa dvije raličite ekipe osvojiti trofej. Petroviću su za ovaj uspjeh potrebna četiri boda iz naredna dva duela protiv Sarajeva na Koševu i Radnika na Grbavici. Zanimljivo da bi Petrović postao i prvi trener, nakon Amara Osima, koji je sa Željom uspio osvojiti titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Petrović je prošle sezone sa Radnikom senzacionalno osvojio naslov pobjednika Kupa, a može se reći i da je ove sezone na pragu iznenađujućeg rezultata, kada se u obzir uzme situacija i stanje u ekipi kada je preuzeo Plavi tim.

Još su samo dva trenera u našoj zemlji uspjela u dvije sezone osvojiti dva trofeja. Dženan Uščuplić je sa Sarajevom 2014. godine osvojio Kup BiH, da bi segodinu kasnije sa Bordo timom okitio i titulom prvaka naše zemlje.

Amar Osim najtrofejniji trener u historiji našeg fudbala, sa Željom je 2010. osvojio titulu, 2011. Kup naše zemlje, zatim je 2012. osvojio duplu krunu, a 2013. ponovo titulu prvaka naše zemlje.

(A.Pločo/Sportske.ba)