PODIJELI

NS BiH usvojio je inicijativu Asocijacije sportskih novinara te će od naredne sezone biti obavezna mix zona na svim premijerligaškim terenima.

To znači da će sportska javnost u BiH od naredne sezone imati mnogo više reakcija aktera premijerligaških utakmica, pa će osim trenera biti i fudbaleri obavezni da daju izjave neposredno nakon završetka utakmica.

Ovu inicijativu Asocijacija sportskih novinara pokrenula je prije nekoliko mjeseci, a NS BiH je reagovao pozitivno. Najprije je to bilo na dobrovoljnoj osnovi u posljednjoj polusezoni, dok će sada svaki klub u Premijer ligi BiH biti dužan da osigura mix zonu.

“Sistem takmičenja je ostao nepromjenjen. Igrat će se opet trokružno sa 33 kola. Propozicije su velikim dijelom ostale iste. Razmišljalo se o broju stranaca, ali ostalo je i dalje četiri. Novitet je mix zona. Do sada je to bilo na dobrovoljnoj osnovi, a sada obaveza svih klubova”, izjavio je direktor sektora za sport pri NS BIH Elmir Pilav, koji očekuje kvalitetnije takmičenje u narednoj sezoni.

“Očekujemo kvalitetno prvenstvo. Poduzet ćemo sve što je u moći Saveza da prvenstvo bude i kvalitetno i regularno. Imamo dva nova člana – renomirana kluba Velež i Borac i smatramo da će to dati dodatni kvalitet našem najelitnijem takmičenju”, dodao je.

PODIJELI