PODIJELI

Gost jubilarnog 200. izdanja emisije Interview20 je bh. reprezentativac i fudbaler Juventusa Miralem Pjanić.

Miralem Pjanić i Sanela Prašović Gadžo razgovarali su na VIP tribini stadiona Juventusa, gledatelji će vidjeti i svlačionicu u kojoj se igrači pripremaju za izlazak na teren, a posebna poslastica za ljubitelje fudbala i navijače Juventusa biti će i muzej ovog kluba.

Miralem Pjanić u emisiji Interview20 otkriva koga želi vidjeti na poziciji selektora BIH, zašto se nismo plasirali na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, ko je kriv…

Pjanić otkriva i kako mu je u Juventusu, da li razmišlja o ponudama nekih drugih klubova, što danas želi.

Nakon jedne veće i potom i jedne manje povrede, Miralem Pjanić je urednici Saneli Prašović Gadžo otkrio i da li će biti spreman za utakmicu koju Juventus 24.novembra igra protiv Barcelone, te koliko njegovom klubu znači takmičenje u Ligi prvaka.

Upitan da li prati igru Edina Džeke u Romi, Pjanić je odgovorio da potvrdno. Pjanić je govorio i o sinu Edinu koji već sada pokazuje sklonost da bude golman.

Neizbježna je tema bila i izbor novog selektora Zmajeva, a Pjanić nema ništa protiv da to i dalje bude Baždarević.

“Meša je sigurno kvalitetan i ozbiljan selektor, nije sigurno kao što se sada opisuje, kada stvari krenu na lošu stranu, svašta se počne govoriti, ali to nije tako, mi stariji igrači smo u nekim situacijama morali bolje reagovati. Najlakše je pričati kada se završi utakmica”,

“Čitam, pratim, naravno to je nešto bitno za našu budućnost, nije ni sporno da Baždarević ostane, volio bih da Baždarević ostane, zna nas sve, morat će imati program za sljedeće kvalifikacije da se stvori ekipa od 23 do 25 igrača i da se ne ekperimentiše previše”, rekao je Pjanić.

Intervju će biti emitovan u petak, 17. novembra.

PODIJELI